De populairste berichten van februari

Gepubliceerd op: 26 februari 2015
Door: Britte Koppel

Hieronder vind je de populairste berichten van februari. Wil je meer lezen? Dan kun je natuurlijk naar een overzicht van al onze berichten gaan of meld je aan voor ons Tumult Blogt weekoverzicht om nooit meer een bericht te missen.

De populairste berichten van februari
Foto: Swami Stream

Docenten Nederlands slaan de handen ineen! – 4 februari
In de afgelopen jaren heb ik een verandering in het onderwijsveld gezien. Er wordt steeds meer beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid en inbreng van de individuele docent. Verschillende docenten verzamelen zich en vinden bij elkaar steun in bepaalde veranderingen die ze willen doorvoeren. Het Alternatief van Jelmer Evers en Rene Kneyber is daar een voorbeeld van, maar ook het idee van staatssecretaris Sander Dekker om met zijn campagne ‘Onderwijs 2032’ iedereen te laten meedenken over veranderingen binnen het onderwijs. Lees verder…

Persoonlijke studiebegeleiding bij leerlingen: hoe doe je dat? – 6 februari
Er zijn duizenden docenten die op school lesgeven met Tumultmateriaal. Maar ook buiten school zijn er docenten die Tumult gebruiken bij het persoonlijk begeleiden van leerlingen. Dit zijn docenten die vanuit een huiswerk- of bijscholingsinstituut na schooltijd leerlingen ‘bijspijkeren’ en weer succeservaringen meegeven. Een van die ‘bijscholingsdocenten’ is Jeffrey Zweverink met zijn bedrijf Learnit. Jeffrey geeft individuele trainingen over vakoverstijgende vaardigheden (daarvoor gebruikt hij Tumult) en een aantal vakgebonden trainingen. Lees verder…

6 redenen voor sociaal-emotionele vaardigheden op de middelbare school – 12 februari
“Zelfvertrouwen”, “Gevoelens, wensen en opvattingen”, “Sociale vaardigheden en relaties”… Voor welke leeftijdsgroep zijn deze vaardigheden belangrijk om te ontwikkelen?

A. 4-12 jaar
B. 12-18 jaar
C. beide leeftijdsgroepen

Lees verder…

Onderwijs in het buitenland #6: Sovjetstriktheid in Hongarije – 16 februari
Zoveel landen, zoveel verschillende onderwijssystemen? Met deze vraag starten we een serie blogs over onderwijssystemen in andere landen. We zijn nieuwsgierig naar hoe het onderwijssysteem in een land zoals Finland, IJsland, Hongarije of Singapore vormgegeven is. En vooral: wat zijn de opvallendste verschillen met ons stelsel? En wat kunnen wij leren van andere landen? Lees verder…

Heb je een tip of een opmerking over deze blog? Laat het me hieronder weten!

Misschien vind je dit ook interessant

Terugblik op Tieners & Hersenpannen

Op dinsdag 11 februari 2025 zat Theater het Lichtruim in Bilthoven vol met ouders, opvoeders en mentoren die allemaal één vraag hadden: Wat speelt er nou écht in het hoofd van een tiener?

Tijdens het interactieve theatercollege “Tieners & Hersenpannen” nam Céline Rensen ons mee in de achtbaan van het puberbrein. Met humor, herkenbare voorbeelden en wetenschappelijke inzichten kregen we een unieke kijk op de wereld van tieners – een wereld waarin schoolstress, sociale druk en prestatiedruk continu met elkaar in gevecht zijn.

Lees meer »

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken